Να το πεις καφέ, καφενείο, γαλλικό μπιστρό, μπαράκι ή σπίτι για όλους; Από το πρωί μέχρι το επόμενο πρωί, ο Φοίβος προσφέρει καφέ, τσίπουρο, μπύρες και ποτά. Είναι ένα μαγαζί με χαρακτήρα που ξεχωρίζει, ένα μπαρ ιδιαίτερο.

Ο εξωτερικός χώρος είναι ένα ξύλινο σκεπασμένο deck, με κλασικά τραπεζάκια και καρέκλες μπαμπού. Θυμίζει καφέ ευρωπαϊκής πόλης που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι της. Μέσα, το ντεκόρ είναι φοβερά ποικιλόμορφο, τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε θα περίμενες από ένα μπαρ. Με φωτισμό που σε χαλαρώνει, ο εσωτερικός χώρος έχει όσες ακριβώς θέσεις χρειάζονται στο μπαρ, τους βολικούς ξύλινους πάγκους του και το ένα και μοναδικό, μαρμάρινο τραπεζάκι του. Παρά τις διαφορετικές συνθέσεις, ο χώρος δένει αρμονικά και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, εφάμιλλη ενός μπιστρό ή τζαζ μπαρ που απλά σε έλκει σαν μαγνήτης για να μπεις μέσα, έστω για ένα ποτό. Και όταν μπεις, δύσκολα βγαίνεις.

Η μουσική του μαγαζιού, για τα δικά μου τουλάχιστον ακούσματα και προτιμήσεις, είναι αυτό που θα σε κάνει σταθερό ή και φανατικό πελάτη. Ο Μάριος κι ο Semi πειραματίζονται με ήχους από τα 40s μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας επιτυχώς ροκ και τζαζ με μιξαρισμένα μοντέρνα κομμάτια, ακόμα και εκτελέσεις παλιών ελληνικών τραγουδιών δοσμένες μοντέρνα. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική σύνθεση που απολαμβάνεις πραγματικά, που σε ταξιδεύει μακριά! Τα ποτά συνοδεύονται πάντα από γενναιόδωρες μερίδες ξηρών καρπών, τσιπς ή και μεζέδων. Εν ολίγοις, πας για ποτό και φεύγεις χορτασμένος.

1
2
Κοινοποίηση
marina@fokionos.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here