Ποιοί Είμαστε

Ποιοί Είμαστε

 

Είμαστε μια παρέα 40άρηδων, παλιοί συμμαθητές και φίλοι, με κοινό παρονομαστή το ενδιαφέρον μας γι’ αυτήν την ιδιαίτερη περιοχή της Αθήνας. Ήμασταν λίγοι στην αρχή, αλλά όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε και πιο πολλοί.

Ο Αριστείδης έζησε σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή του στο Λονδίνο, πρώτα σπουδάζοντας κι έπειτα εργαζόμενος. Μετά από μια δεκαετία λεπτών ελιγμών στις διεθνείς αγορές, αποφάσισε ν’ αλλάξει ζωή και ταξίδεψε για έξι μήνες, κάνοντας το γύρο του κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, εγκαταστάθηκε στη γειτονιά που μεγάλωσε κι αγάπησε όσο καμία άλλη, την Κυψέλη.

Η Μαρίνα μεγάλωσε στην Κηφισιά, αλλά την τελευταία δεκαετία μεταφέρθηκε στο κέντρο. Έδωσε νόημα στην επιστροφή του Αριστείδη στη χώρα, κι αυτός με τη σειρά του την έκανε ν’ αγαπήσει την Φωκίωνος Νέγρη. Έχει ταξιδέψει σε όλες τις γωνίες της Ελλάδας με τη δουλειά της, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης με τις φίλες της και, τώρα τελευταία, σε πολύ πιο απόμακρους προορισμούς με τον άντρα της. Λατρεύει τον παλμό του κέντρου, γοητεύεται από το “διαφορετικό” και αγαπάει τις ανθρώπινες ιστορίες. Η πολυχρωμία της Φωκίωνος αποτέλεσε την έμπνευση για να ενεργοποιήσει την αγάπη της για το γράψιμο.

Ο Ανδρέας είναι επαγγελματίας γραφίστας, η έμπνευση πίσω από το λογότυπό μας και η τελευταία γραμμή άμυνας όταν κάτι πάει στραβά. Πέρασε αρκετό καιρό από την επαναστατική του εφηβεία λογομαχώντας με τον Αριστείδη για το αν η Φωκίωνος ήταν πιο ροκ από την δικιά του γειτονιά, τους Αμπελόκηπους. Οι καιροί έχουν αλλάξει βέβαια από τότε και, ως οικογενειάρχης πλέον, σήμερα δηλώνει κάτοικος Χαλανδρίου και ορίζει το ροκ μέσα από το χαμόγελο της μικρής του κόρης.

Ο Νικόλας είναι καταξιωμένος νομικός και ακαδημαϊκός, οικογενειάρχης μια δεκαετία πριν απ’ όλους μας, και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και ενέργειας. Μυήθηκε στην περιοχή πρόσφατα απ’ τη Μαρίνα και τον Αριστείδη, κι ενθουσιάστηκε τόσο, που αγόρασε και έφτιαξε απ’ την αρχή ένα καταπληκτικό διαμέρισμα πάνω στον πεζόδρομο. Το διαμέρισμά αυτό θ’ αποτελέσει σύντομα το “αρχηγείο” της ομάδας.

Η Χρυσούλα γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Μαρούσι, αλλά από τότε που τελείωσε το σχολείο, αισθάνεται παιδί του κέντρου. Τα τελευταία χρόνια, μυήθηκε στη Φωκίωνος Νέγρη απ’ τους υπολοίπους σε τέτοιο βαθμό, που έγινε ενεργό μέλος της ομάδας. Αγαπά τα ταξίδια, τους αυθεντικούς ανθρώπους, τις ιστορίες πίσω από τις ιστορίες και οτιδήποτε την κάνει να ονειρεύεται. Εργάζεται στον επιχειρηματικό χώρο και τώρα τελευταία  έχει βαλθεί να ανακαλύψει τι πραγματικά θέλει να γίνει… όταν μεγαλώσει.