Στη γωνία που σχηματίζει η Φωκίωνος με την οδό Θήρας, βρίσκεται ένα όμορφο, πρωτοποριακό και μοντέρνο κατάστημα οπτικών, που ξεχωρίζει στον πεζόδρομο. Το ευρύχωρο αλλά minimal περιβάλλον σε προδιαθέτει να ανέβεις τα δύο σκαλάκια και να ρωτήσεις για κάτι που σου τράβηξε την προσοχή από την βιτρίνα, που πάντα έχει κομμάτια που σε μαγνητίζουν με την ξεχωριστή τους πινελιά.

Η κατανομή του εσωτερικού χώρου είναι ιδανική. Σωστά οργανωμένος, σε βοηθάει να διαλέξεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις, χωρίς να αποσυντονιστείς μέσα σε άπειρες ποικιλίες. Το κατάστημα διαθέτει μεγάλη ποικιλία επώνυμων γυαλιών ηλίου, οράσεως και φακών επαφής, καθώς και πλήρη εξοπλισμό νέων μηχανημάτων. Θα βρεις όλες τις επώνυμες μάρκες, με τη διαφορά όμως ότι τα μοντέλα που έχουν επιλεγεί από κάθε μια από αυτές έχουν κάτι το μοναδικό και διαφορετικό. Αυτή είναι και η υπεροχή του καταστήματος, το ότι βρίσκεις το ασυνήθιστο που δύσκολα θα εντοπίσεις σε κάποια άλλη βιτρίνα καταστήματος οπτικών.

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι με οξύ βλέμμα και προχωρημένη αισθητική. Η Ρέα Ναούμ, με το ανεπιτήδευτο στυλ της και τη μοντέρνα οπτική της, είναι η κινητήριος δύναμη του μαγαζιού και χρωματίζει με διαφορετικές πινελιές το χώρο. Σε εμπνέει να αφεθείς στα χέρια της για να σου προτείνει αυτό που σου ταιριάζει. Ο ευγενέστατος σύζυγός της και το υπόλοιπο εξειδικευμένο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν ουσιαστικά, χωρίς να γίνονται φορτικοί.

Όπως και σε τόσα άλλα μέρη στον πεζόδρομο, εδώ θα βρεις το extra. Πριν από μερικές εβδομάδες, έπεσε το μάτι μου στην εκπληκτική βιτρίνα του καταστήματος που περισσότερο έμοιαζε με μουσείο μοντέρνας τέχνης παρά με μαγαζί, και δη οπτικών. Την στόλιζε ένας εκπληκτικός πίνακας, με τα γυαλιά σαν installation να τον διακοσμούν. Ο στολισμός σε καθήλωνε για ώρα στη βιτρίνα. Αναπόφευκτα, ρώτησα τη Ρέα και μου ανέφερε τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης, που θα δει έργα νέων καλλιτεχνών, της περιοχής και όχι μόνο, να διακοσμούν τις βιτρίνες του μαγαζιού, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και προωθώντας τις δουλειές τους.

Τέτοιες πρωτοποριακές ιδέες και ποιοτικές κινήσεις λένε τα πάντα γι’ αυτό το όμορφο κατάστημα οπτικών και γεννάνε ελπίδες για την εξέλιξη και την αναμόρφωση της όμορφης αυτής γειτονιάς.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Φωκίωνος Νέγρη 21
Τηλέφωνο: 210 8640308
Web: Facebook Page

Κοινοποίηση
marina@fokionos.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.