Η Mrs Pacman στη Φωκίωνος Νέγρη

Τρίτη απόγευμα και η εβδομάδα μπήκε δυνατά. Από χθες βάζουμε τις τελευταίες πινελιές με τη Μαρίνα για το site της Φωκίωνος, που ετοιμάζεται να βγει στον αέρα, και ταυτόχρονα οι εξωτερικές δουλειές μου έχουν αρχίσει να μαζεύονται. Η εβδομάδα είναι κουτσή κι ο περισσότερος κόσμος ήδη σκέφτεται τις επικείμενες γιορτές, γι’ αυτό τα περιθώρια γι’ αναβολές είναι μικρά. Έχω ένα δίωρο ελεύθερο μπροστά μου και πρέπει να το εκμεταλλευθώ στο έπακρο. Αναπόφευκτα, θα προσφύγω στη λύση του αυτοκινήτου.

Στρίβω στη Φωκίωνος Νέγρη από την Πατησίων. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι το πρώτο αυτό τετράγωνο, που δεν πεζοδρομήθηκε ποτέ, είναι το αδικημένο αυτού του δρόμου. Κρίμα να ‘χεις διεύθυνση «Φωκίωνος» και να μην χαίρεσαι το πράσινο και τον πεζόδρομο κατευθείαν από την είσοδο της πολυκατοικίας σου. Η ζωή είναι όμως ισορροπία τύχης και ατυχίας, και η αποψινή μου στροφή μάλλον τείνει προς το πρώτο. Γιατί μπορεί να έχω το πολυμίσητο λεωφορείο-φυσαρμόνικα μπροστά μου, αλλά ευτυχώς κανένας ασυνείδητος δεν έχει παρκάρει έξω απ’ τα Goody’s, άρα η καθυστέρηση θα’ ναι μικρή.

Είμαι πρώτος στη σειρά στο φανάρι της Αγαθουπόλεως κι ανάβει πράσινο, αλλά το φεύγα θέλει ηρεμία και προσοχή. Αν φύγεις πιο φορτσάτος, μπορεί και να βρεθείς παρμπρίζ με παρμπρίζ με κάποιον που έφυγε από την Δροσοπούλου καθυστερημένα και στρίβει αριστερά για Πατησίων. Είναι ένα από αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, που για λίγα μέτρα παίζουν και οι δύο κατευθύνσεις.

Άλλες εποχές, πριν την κρίση, η ιδέα και μόνο μιας τέτοιας βόλτα με αυτοκίνητο στην Κυψέλη θα ήταν απαγορευτική. Το παρκάρισμα τότε έμοιαζε μ’ ένα παιχνίδι Tetris, με τους οδηγούς να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το ελάχιστο του χώρου. Σήμερα, μπορεί η περιοχή να μην είναι εύκολη, ιδίως για κάποιον που έχει συνηθίσει στην άπλα των προαστίων, αλλά το παιχνίδι σίγουρα έχει αλλάξει. Και μου μοιάζει πιο πολύ με Mrs Pacman, γιατί ο μόνος κίνδυνος είναι να σου πεταχτεί κάνα παπάκι σαν άλλο φαντασματάκι από εκεί που δεν το περιμένεις.

1
2
3
Κοινοποίηση
aristos@fokionos.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here